زمان مناسب برداشت محصول گردو
برای به دست آوردن حداکثر درآمد برای تولید- کیفیت گردو باید در حد مطلوب باشد- چهار عامل مهم در کیفیت گردو عبارتند از:
1- اندازهي میوه گردو
2- رنگ روشن مغز گردو
3- خسارت پایین از نظر آفات و کپکها
4- پایینترین میزان بقای پوست سبز به روی میوه خشک
از بین این عوامل رنگ مغز میوه و خسارات ناشی از آفات و کپکها در اثر تأخیر در برداشت و مسايل پس از برداشت به شدت تحت تأثیر قرار میگیرند. صرف نظر از محل و نوع برداشت هر چه سریعتر گردوها به منظور دستیابی به میوههایی با مغز روشن و عاری از خسارت آفاتی ضروری است.
زمان برداشت بستگی به نوع یا ژنوتیپ و شرایط اقلیمی دارد ولی تعیین زمان مناسب برداشت خیلی مهم است. بهترین زمان برداشت محصول زمانی است که بافت بینابینی مغز و پوست چوبی تغییر رنگ داده و به رنگ قهوهای تبدیل شود. در این زمان رنگ مغز در روشنترین حالت خود بوده و دارای بهترین کیفیت میباشد اما پوست سبز در برخی از انواع گردو و در برخی مناطق به طور همزمان با مغز گردو به بلوغ نرسیده و این مساله در جاهایی که دارای آب و هوای گرم در زمان رسیدن مغز میوه هستند حادتر است. رطوبت بالا و یا بارندگی بلوغ پوست سبز را قبل از رسیدن مغز تسریع میکند. در این حالت باید تا زمانی که از نظر اقتصادی و عملی امکان برداشت وجود داشته باشد صبر کرد. در مناطق با آب و هوای معتدل و شبهای خنک رشد مغز میوه کندتر است و رسیدن پوست سبز و مغز به طور همزمان انجام میشود. در نتیجه محصول- کیفیت و رنگ مناسب خود را حفظ میکند. برداشت اقتصادی محصول زمانی است که 80% میوهها قابل برداشت و 95% از میوهای برداشت شده قابل پوستکن باشند. برداشت زود هنگام باعث میشود که پوست سبز گردو به راحتی جدا نشود و قسمتی از آن روی پوست میوه باقی بماند. میوههایی که نارس برداشت میشوند پس از خشک شدن چروکیده میشوند.
جهت دستیابی به بالاترین کیفیت مغز میوهها باید پس از بلوغ، هر چه سریعتر برداشت شوند. تأخیر در برداشت گردو منجر به کاهش کیفت مغز میگردد و علاوه بر تیرهشدن مغز گردو منجر به کاهش میزان پروتئین- کربوهیدرات و چربی در مغز گردو خواهد شد. هر چه زمان بیشتری پس از شکافتن پوست سبز میوهها روی درخت باقی بمانند میزان افت کیفیت و تغییر رنگ مغز نیز افزایش مییابد.