برای به دست آوردن حداکثر درآمد برای تولید- کیفیت گردو باید در حد مطلوب باشد- چهار عامل مهم در کیفیت گردو عبارتند از:

1- اندازه­ي میوه گردو

2- رنگ روشن مغز گردو

3- خسارت پایین از نظر آفات و کپک­ها

4- پایین­ترین میزان بقای پوست سبز به روی میوه خشک

از بین این عوامل رنگ مغز میوه و خسارات ناشی از آفات و کپک­ها در اثر تأخیر در برداشت و مسايل پس از برداشت به شدت تحت تأثیر قرار می­گیرند. صرف نظر از محل و نوع برداشت هر چه سریع­تر گردوها به منظور دستیابی به میوه­هایی با مغز روشن و عاری از خسارت آفاتی ضروری است.

زمان برداشت بستگی به نوع یا ژنوتیپ و شرایط اقلیمی دارد ولی تعیین زمان مناسب برداشت خیلی مهم است. بهترین زمان برداشت محصول زمانی است که بافت بینابینی مغز و پوست چوبی تغییر رنگ داده و به رنگ قهوه­ای تبدیل شود. در این زمان رنگ مغز در روشن­ترین حالت خود بوده و دارای بهترین کیفیت می­باشد اما پوست سبز در برخی از انواع گردو و در برخی مناطق به طور همزمان با مغز گردو به بلوغ نرسیده و این مساله در جاهایی که دارای آب و هوای گرم در زمان رسیدن مغز میوه هستند حادتر است. رطوبت بالا و یا بارندگی بلوغ پوست سبز را قبل از رسیدن مغز تسریع می­کند. در این حالت­ باید تا زمانی که از نظر اقتصادی و عملی امکان برداشت وجود داشته باشد صبر کرد. در مناطق با آب و هوای معتدل و شب­های خنک رشد مغز میوه کندتر است و رسیدن پوست سبز و مغز به طور همزمان انجام می­شود. در نتیجه محصول- کیفیت و رنگ مناسب خود را حفظ می­کند. برداشت اقتصادی محصول زمانی است که 80% میوه­ها قابل برداشت و 95% از میوه­ای برداشت شده قابل پوست­کن باشند. برداشت زود هنگام باعث می­شود که پوست سبز گردو به راحتی جدا نشود و قسمتی از آن روی پوست میوه باقی بماند. میوه­هایی که نارس برداشت می­شوند پس از خشک شدن چروکیده می­شوند.

جهت دستیابی به بالاترین کیفیت مغز میوه­ها باید پس از بلوغ، هر چه سریعتر برداشت شوند. تأخیر در برداشت گردو منجر به کاهش کیفت مغز می­گردد و علاوه بر تیره­شدن مغز گردو منجر به کاهش میزان پروتئین- کربوهیدرات و چربی در مغز گردو خواهد شد. هر چه زمان بیشتری پس از شکافتن پوست سبز میوه­ها روی درخت باقی بمانند میزان افت کیفیت و تغییر رنگ مغز نیز افزایش می­یابد.